Newton Leys Pavilion

Following the successful completion of the nearby primary school, Synergy Architects were approached by the developer of the new Newton Leys community to design the new 'village hall'.

The new facility, completed in October 2018, has a footprint of 750m2 and contains a multi-use village hall / sports hall, a secondary community hall, indoor and outdoor changing rooms, meeting rooms and community office.

The pavilion serves three adjoining sports pitches and is set prominently within extensive landscaped open space, providing vistas out across the attractive parkland and lakes.

The building was delivered as the result of a Section 106 agreement between Milton Keynes Council and the developer Taylor Wimpey, with the design developed through extensive engagement and consultation with the end users and residents' association.